Zon, strand, mooie mensen, blote voeten in het zand, live muziek, ontdekken en nieuwe dingen leren. Klinkt dat goed in je oren? Aankomend weekend is Surfana Festival en ik kan je vertellen: daar wil je bij zijn. Op 10, 11 en 12 juni strijkt Surfana weer neer in de duinen van Bloemendaal – drie dagen lang wordt camping de Lakens een waar surf- en hippiewalhalla.

“Ik loop op blote voeten richting het podium – de zoute wind blaast de eerste noten van de gitaar en saxofoon in mijn oren. De rode avondzon droogt mijn natte haren, de spierpijn van vanmiddag dans ik er ongemerkt weer uit.

Mensen genieten: lachende en bruinverbrande gezichten, vrienden die elkaar omarmen en stelletjes hand in hand, mensen die met bier in hun hand met open mond naar het podium staren of dames die heen en weer wiegen. Samen verstopt tussen de zee, tentjes en tipi’s, campers en vlaggetjes om even op reis te gaan. Een glimlach verschijnt rondom mijn mondhoeken. Surfana is begonnen.”

“Passion, love & freedom”

Je kunt met een weekendticket het hele weekend daar zijn en kamperen op de camping (ik raad het je aan). ’s Ochtends rol je dan je tentje uit om een warm havermoutpapje met vers gezette cappuccino te halen om wat golven of strand mee te pakken.

Of je kiest een workshop –ook wel clinics genoemd- om iets nieuws te leren (check hieronder even welke clinics er allemaal te doen zijn) om vervolgens de rest van de dag te genieten van live muziek en goede vibes. Surfana verkoopt ook dagtickets: dan kun je op vrijdag, zaterdag of zondag een dagje daar vertoeven.

Voor ieder wat wils

Zoals je kunt lezen is er genoeg te doen bij Surfana en is er voor ieder wat wils: op fysiek, muzikaal, creatief en foodporn-gebied. Van ’s ochtends vroeg 08.00 uur tot diep in de nacht kun je bezig blijven, denk aan beginnen met mediteren, dansen, spelletjes doen, kijken naar de sterren of een surfboard opleuken.

Als je toe bent aan een weekend chillen, dan kun je ook prima vertoeven op het strand en luisteren naar muziek in een hangmat.

Daarbij is het eten gewoonweg goddelijk en ook voor de vega’s en vegans en intoleranten onder ons is er meer dan genoeg keus. Van vers fruit tot Marokkaanse stoofschotels en Aziatische wokgerechten en van heerlijke frieten tot yoghurt en broodjes en verse koffie (en cocktails en allerlei soorten speciaalbier). Ik heb er nu al zin in en ben benieuwd wat ze dit jaar voor verrassingen hebben op culinair gebied!

“Choose the good life”

Ik ga nu voor het derde jaar op rij naar Surfana om daar als vrijwiller te werken (kom vooral een burger of makreel bij me halen) en elk jaar als het festival voorbij is kijk ik alweer uit naar de volgende editie. Ik vind dat het festival heel intiem voelt, al wordt het festival ieder jaar iets groter. Toch is er een groot ons-kent-ons gehalte en leer je snel nieuwe mensen kennen, ook als je nog niemand kent.

Veel bezoekers zijn chill en je komt makkelijk in gesprek als je ergens in een hangmat hangt of in het zand danst of mee zingt bij een band. Daarnaast is het team van Surfana heel jong en zorgen ze er met hun leus ‘Choose the good life’ ook altijd voor dat er echt alleen maar dingen zijn waar menig hart sneller van gaat kloppen en waarvan een glimlach op je gezicht verschijnt. Bijvoorbeeld:

Artiesten die komen optreden

Liquid Sun Orchestra
Something like sunshine
The Rising Sun
Project Bongo
Native Oak
Morning Daze
Markandeya
Echo Town
MOOON
Son Mieux
Sean Koch Trio
Potman jr

Ik ken een heleboel artiesten niet, maar de namen klinken in elk geval lekker zonnig. Ik heb onderaan een afspeellijst van Surfana (inclusief muziek van veel van de aangekondigde artiesten) neer gezet, dan kun je alvast even wegdromen en horen wat je kunt verwachten.

Clinics die je kunt doen

Als je zin hebt in iets actiefs:
Surfen
Windsurfen
Rennen door de Kennemerduinen
Catamaran zeilen
Kitesurfen
Acroyoga
SUP’en
Hoelahoepen

Als je iets wilt leren
Surf, Sand & Science
Je eigen sieraden maken
De natuur in om te zien welke planten en kruiden eetbaar zijn
Een eigen ritueel maken

Als je mind, body én soul wilt verwennen
Reiki & meditatie
Je ogen laten analyseren
Balinese Massage
Handlezen
Tarot
Yoga
Stiltewandeling door de natuur

Op de website kun je checken wat er allemaal te doen is, er is namelijk nóg meer te doen (in een hot tub, een ijsbad, boxingyoga of percussie).

Dus: Surfana is ontspannen en opladen, lachen en liefhebben, ontmoeten en ontdekken, energie vibes en chill vibes, avontuur en in tune, puur en in vol ornaat en intiem doch lekker in de buitenlucht bewegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *