Stilzeggend-Charlotte-Derksen-Loesje

Loesje vond: Workshopcoördinator

Hoi Loesje,

Ik ben Charlotte Derksen, aangenaam. Ik heb inderdaad altijd in een creatieve organisatie willen werken, waar ik ook mijn idealen kan inzetten. Leuk dat je het vraagt. Waarom ik specifiek met jou wil werken? Ik kan het op honderden verschillende manieren zeggen, zoals jij dat zo mooi zegt. Zo weet jij me altijd te troosten/raken/verrassen als ik weer een pagina van je kalender scheur (iets wat niet veel schrijvers lukt). Ik wil de wereld dagelijks beter maken en het liefst daar ook mijn geld mee verdienen. Nog mooier is het als ik daar mijn liefde voor het woord en mijn immer aanwezige nieuwsgierigheid naar mensen kwijt kan. Jouw vacature is een combinatie van dit al, ik kan mijn opgedane ervaring kwijt én er is ruimte om te groeien. 

Maar als ik eerlijk ben: ik kan geen één manier bedenken waarom ik niet met jou wil werken.

Waarom je me zou uitnodigen? Goede vraag.

* Ik ben graag bezig met taal: sinds een jaar ben ik freelance copywriter en daarnaast werkte ik als copywriter bij Het TIC Huis, waardoor ik mijn hand niet omdraai voor zelfstandig en flexibel werken.

* Ik heb als online marketing manager bij 365 Dagen Succesvol gewerkt en als PR- en marketingstagiair bij Kosmos Uitgevers (fonds Algemene Zingeving & Spiritualiteit). Daar werkte ik gestructureerd en planmatig, om de verschillende ballen tegelijkertijd in de lucht te kunnen houden. Mede door deze ervaring snap ik dat juist de ideële organisaties geld mogen verdienen, omdat we zo meer mensen kunnen bereiken. 

* Ik ben sociaal: ik heb 8 jaar ervaring in de publieksservice en communicatie opgedaan, o.a. als servicemedewerker bij de JT bioscoop en als front office medewerker bij een sportcentrum (zie cv hieronder).

* Ik heb (nog) geen ervaring met het geven van workshops en/of trainingen aan groepen en het coördineren en begeleiden van vrijwilligers. Wel heb ik 12 jaar op kinderen gepast in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar oud en was ik dit jaar reisleider voor groepen hoogopgeleide 25-jarige t/m 65-jarige singles; daar vergt behoorlijk wat coördinatie. Daarnaast heeft elke werkgever me geprezen om hoe snel ik nieuwe dingen oppak, dus ik zie hier een mooie uitdaging.

* Zoals je op deze website kunt zien: ik heb plezier in het schrijven van teksten (en er staan nog 109 concepten klaar om gedeeld te worden).

* Ik ben verantwoordelijk en daadkrachtig: de marketingmanager bij Kosmos Uitgevers was tijdelijk ziek, waardoor een boek niet werd opgepakt. Ik ben naar de uitgever toegestapt en heb de promotie van het boek en de organisatie van het persevenement opgepakt.

Stilzeggend-Charlotte-Derksen
Stilzeggend-Charlotte-Derksen

Mijn cv

Ervaring
2017 - heden

Freelance copywriter

Als (tekst)schrijver/communicatieadviseur verzorg ik communicatie & creatie voor ondernemingen als Natuurhuisje, Alternatieve Elfstedentocht Weissensee, Inspirerend Leven, UUT, Bloei! en Ondertussen. 

2018

Als reisleider begeleidde ik in Cyprus single reizen en organiseerde o.a. activiteiten voor een onvergetelijke reis. 

2017 - 2018

Als copywriter creëerde ik creatief geschreven oplossingen en schreef (web)teksten voor o.a. Coca Cola, de gemeente Westland, IKEA, Mars, Makro, Samskip, Shell en VPRO.

2006 - 2017

Freelance oppas

Als oppas combineerde ik mijn liefde met kinderen en speelsheid om ouders te ontzorgen.

2016

Als begeleider was het mijn doel om de leukste week van het jaar te creëren, o.a. door het organiseren van activiteiten.

2015

Fonds Algemene Zingeving en Spiritualiteit
Als PR- en marketingstagiair droeg ik bij aan het op de markt brengen van boeken door relatiebeheer met pers, auteurs en klanten; (online) marketing en communicatie; organisatie en productie van (pers)evenementen; social media management en content creatie.

2014

Als online marketing manager droeg ik bij aan de missie ‘Nederland het gelukkigste land ter wereld’ door hoofdredactie blog, (online) marketing, social media management, content creatie, organisatie en evenementproductie.

2013 - 2014

Als front office medewerker was ik het gezicht van het sportcentrum en ondersteunde ik de marketing- en salesafdeling. 

2010 - 2011

Als allround servicemedewerker droeg ik bij aan de ultieme filmervaring voor filmbezoekers. 

opleidingen

2012 - 2017

Media, informatie, communicatie
HvA ✓ diploma behaald

2015 - 2016

Minor Schrijven & Redigeren
HvA

2005 - 2012

vwo
St. Ludgercollege ✓ diploma behaald

Cursussen

2017: Reiki I + SCA Barista Skills Foundation
2015: 365 Dagen Succesvol Jaarprogramma
2014: Your Lab + 365 Dagen Succesvol Jaarprogramma

Skills

Dromen, denken, doen 89%
Klantgerichtheid 79%
Organiseren 71%
Coördineren 60%
(Journalistiek) schrijven 85%

profiel

Empathisch gevoelsmens met een grote liefde voor de ontwikkeling van de mens, strategische denker, nieuwsgierig aagje, verbinder, zelfstandige teamplayer, creatief, oog voor detail, groot aanpassingsvermogen, ondernemend, verantwoordelijk en positief. 

waarden

Bezieling
Liefde
Speelsheid
Vertrouwen
Vrijheid

Interesses

Proza & poëzie schrijven, reiki, crossfit, meditatie, koffie drinken met vrienden, ecstatic dance, de zee bekijken, lezen, yoga, websites bouwen, reizen, wandelen in de natuur, films, piano spelen en sporten.

"Het is een feest om met Charlotte te werken. Super goeie energie. Zeer gedreven. Slim en een 200% aanpakker. Ga in gesprek met haar als je de kans krijgt."

– David de Kock, oprichter 365 Dagen Succesvol