Charlotte Derksen

troubadour

Ik ben een 24 jaar jonge zoeker & vinder, bedenker, schrijver en bovenal mens. Dat laatste is in mijn ogen een ontdekkingsreis, en ik kijk altijd hoe ik mijn leven zo zinvol mogelijk in kan richten. Dit is een manier. Kunst is mijn uitlaatklep en het woord mijn grote liefde

Stilzeggend-Charlotte-Derksen

Stilzeggend

Stilzeggend is een speurtocht waarin ik mijn nieuwsgierigheid volg en antwoorden vind op mijn levensvragen. Ik onderzoek het leven en de kunst van het leven. Het is leven met aandacht en de moed om te (laten) raken. 

En ja, stilzeggend is een niet-bestaand woord. Dat is een beetje zoals een orgasme uitleggen zonder in clichés te vervallen, en het dekt vaak niet de lading. Het gaat meer over een gevoel, of energie, dat zowel veelzeggende expressiviteit is als betekenisvolle stilte.

Stilzeggend-Charlotte-Derksen

Achtergrond

Ervaring
2017 - heden

Freelance

Als (tekst)schrijver/websitebouwer/communicatieadviseur verzorg ik communicatie & creatie voor ondernemingen als Natuurhuisje, Alternatieve Elfstedentocht Weissensee, Inspirerend Leven, UUT, Bloei! en Ondertussen. 

2018

Als reisleider begeleidde ik in Cyprus single reizen en organiseerde o.a. activiteiten voor een onvergetelijke reis. 

2017 - 2018

Als copywriter creëerde ik creatief geschreven oplossingen en schreef (web)teksten voor o.a. Coca Cola, de gemeente Westland, IKEA, Mars, Makro, Samskip, Shell en VPRO.

2006 - 2017

Freelance

Als oppas combineerde ik mijn liefde met kinderen en speelsheid om ouders te ontzorgen.

2016

Als begeleider was het mijn doel om de leukste week van het jaar te creëren, o.a. door het organiseren van activiteiten.

2015

Fonds Algemene Zingeving en Spiritualiteit
Als PR- en marketingstagiair droeg ik bij aan het op de markt brengen van boeken door relatiebeheer met pers, auteurs en klanten; (online) marketing en communicatie; organisatie en productie van (pers)evenementen; social media management en content creatie.

2014

Als online marketing manager droeg ik bij aan de missie ‘Nederland het gelukkigste land ter wereld’ door hoofdredactie blog, (online) marketing, social media management, content creatie, organisatie en evenementproductie.

2013 - 2014

Als front office medewerker was ik het gezicht van het sportcentrum en ondersteunde ik de marketing- en salesafdeling. 

2010 - 2011

Als allround servicemedewerker droeg ik bij aan de ultieme filmervaring voor filmbezoekers. 

opleidingen

2012 - 2017

Media, informatie, communicatie
HvA ✓ diploma behaald

2015 - 2016

Minor Schrijven & Redigeren
HvA

2005 - 2012

vwo
St. Ludgercollege ✓ diploma behaald

Cursussen

2017: Reiki I + SCA Barista Skills Foundation
2015: 365 Dagen Succesvol Jaarprogramma
2014: Your Lab + 365 Dagen Succesvol Jaarprogramma

Skills

Dromen, denken, doen 89%
Klantgerichtheid 79%
Organiseren 71%
WordPress 50%
(Journalistiek) schrijven 85%

profiel

Empathisch gevoelsmens met een grote liefde voor de ontwikkeling van de mens, strategische denker, nieuwsgierig aagje, verbinder, zelfstandige teamplayer, creatief, oog voor detail, groot aanpassingsvermogen, ondernemend, verantwoordelijk en positief. 

waarden

Bezieling
Liefde
Speelsheid

Interesses

Proza & poëzie schrijven, reiki, crossfit, meditatie, koffie drinken met vrienden, ecstatic dance, de zee bekijken, lezen, yoga, websites bouwen, reizen, wandelen in de natuur, films, piano spelen en sporten.

"Het is een feest om met Charlotte te werken. Super goeie energie. Zeer gedreven. Slim en een 200% aanpakker. Ga in gesprek met haar als je de kans krijgt."

– David de Kock, oprichter 365 Dagen Succesvol