Yoga Festival Leiden voor jong en oud, lenig en stijf

Hou je van yoga? Of wil je wel eens kennis maken met yoga? Dan heb ik goed nieuws voor je. Op zondag 19 april wordt er in Leiden een yoga-festival georganiseerd. Ik ben persoonlijk altijd al nieuwsgierig naar een yoga festival. Sinds een jaar beoefen ik vaak yoga. Yogafestivals waren alom vertegenwoordigd door het land in 2014. De lente staat voor de deur en dit is een mooi moment om alvast te dromen over warme dagen waarop je met veel leuke mensen yoga kunt beoefenen. Het lijkt mij een fijne kans om ontspanning te zoeken, plezier te hebben, goed te zorgen voor je lichaam en geest én likeminded mensen te ontmoeten.

Eerste editie op zondag 19 april

De eerste editie van het Yoga Festival Leiden wordt op zondag 19 april gehouden. In het Scheltemacomplex is een gevarieerd  programma van yogalessen, lezingen, livemuziek en een yoga & lifestylemarkt. Het festival heeft voor ieder wat wils -­‐ jong en oud, lenig en stijf. Het lijkt een toegankelijk festival te zijn. Dus ook als je nog nooit een yogamat hebt aangeraakt.. Dan is dit misschien een mooi moment om dat samen met een vriend(in) te doen.

Het festivalprogramma biedt een scala aan lessen en workshops door yogadocenten. Bijvoorbeeld Skadi van Paasschen, bekend van het boek ‘Yoga geeft ruimte’, geeft een les Yin Yang Yoga, en Marius Weert verzorgt een uitdagende workshop Acro Yoga. Naast fysieke inspanning krijgen ontspanning en meditatie ook ruim baan zoals bij Mindfulness, Relax Deeply en Gentle Flow. Voor de jongere festivalgangers zijn er lessen Kinder- en Tieneryoga.

Bezoekers kunnen lezingen over yoga & voeding of de anatomie van yoga bijwonen en een massage of privé­‐consult boeken. Met een yoga & lifestylemarkt en livemuziek als sfeervolle omlijsting is het festival compleet. Genoeg te doen en genoeg tijd om te ontspannen.

Positieve vibe

Initiatiefnemers zijn Santa Hissink van De Yogastudio, Dounia Bouzoubaa van Aurora yoga en Wendy Manders van Yoga SuCasa. Zij willen laten zien hoeveel Leiden e.o. te bieden heeft op het gebied van yoga en meditatie. Dounia Bouzoubaa zegt hierover: “Ik vind het superleuk om iets gezamenlijks te doen en onderdeel van een groter geheel te zijn. Met zo’n breed programma, livemuziek, drankjes en hapjes wordt het echt een yogafeestje met een positieve vibe. Iedereen is van harte welkom, neem gezellig je vrienden en collega’s mee.” Ik ga zeker een kijkje nemen. Jij ook?

Tickets

Kijk voor meer informatie hier. Daar zijn kaarten beschikbaar en is het dagprogramma te zien. Reguliere prijs is € 49,95. Kinderen t/m 15 jaar € 10. Voor nieuwsgierige beginners is er de try-­out­‐kaart à €15. Yoga Festival Leiden zondag 19 april 2015 10.oo – 18.00 uur Scheltema, Leiden 

Dit artikel schreef ik voor Inspirerend Leven in 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *