Stilzeggend

Stilzeggend ∙ bijv.naamw. 
samenvoeging van stilte en veelzeggend

1) Stilte: rust, vredig, zonder geluid, alleen, ademloos, geheim.

2) Veelzeggend: betekenisvol, luidruchtig, expressief, openstellen, voelen. 

 
alan-labisch-119968.jpg
image-2017-03-16.jpg

Hoe het allemaal begon...  

In koffietent Broei zit ik tegenover een bloedmooie vriendin van me, haar glimlach breed, geroezemoes om ons heen, de geur van koffie in mijn neus. Overal om ons heen is reuring. Ik kijk terloops naar de muur en mijn oog wordt naar een poster getrokken. Het woord "Stilzeggend" staat afgedrukt. Nog nooit eerder heb ik dit woord gezien en meteen open ik mijn laptop om Google te raadplegen. Het blijkt terecht: stilzeggend bestaat niet. Het woord raakt me, lijkt precies dat te zeggen wat ik al een paar jaar zoek.

Als kind las ik al de hele jeugdcatalogus uit de bibliotheek en droomde ik van schrijver worden. Ik droomde weg in andermans verhalen, verzon mijn eigen verhalen terwijl ik staarde naar mensen. Volwassen worden ging voor mij gepaard met pieken en met dalen. Gelukkig ontdekte ik schrijven- het bood me de mogelijkheid om van een afstandje te kijken naar situaties, gedachten, mensen, gevoelens, zelfs plekken. Zelfs de donkerste dagen lichtten op als ik woorden gaf aan een hedendaags tafereel. Ik leerde mezelf beter kennen, het leven beter begrijpen (maar wanneer doe je dat nou echt..?) en begon mijn schrijfsels te delen. Van veel mensen kreeg ik terug dat ze geraakt werden, dat ze voelen dat ze niet de enige zijn die nadenken over het leven & de liefde. 

Stilzeggend is voor mij: me terugtrekken en in stilte met mezelf zijn, mezelf (blijven) leren kennen/ maar ook communiceren, me openstellen en expressie. 

In de hoop dat ook jij ervaart dat altijd een vriend te vinden is, al is het maar op papier, dat je jezelf mag leren kennen, het leven mag omarmen, maar vooral de mensen die erin voorkomen (stevig omarmen dus).

Charlotte

Charlotte Marie-Anne Derksen, officieel. Aangenaam kennis te maken. Ik zou je knuffelen, als dat digitaal gezien mogelijk was.

Wil je wat meer achtergrondinformatie over mij? Komt 'ie. Ik ben geboren in een klein dorp in de Achterhoek, waar ik gewoonweg gelukkig was. Mijn ouders waren om 4 uur 's middags al uitgeput door mijn tomeloze energie. Ik praatte voor ik nadacht, wilde altijd buiten spelen, eropuit, al het leven uit de dag halen. Gefascineerd staarde ik naar mensen, luisterde stiekem mee met gesprekken en vroeg eeuwig 'Waarom?'.  

Vandaag de dag zie je me gewoonweg gelukkig, als ik me vrij voel. Met blote voeten in het gras, zwierend over het strand, op reis, dansend, een vulpen in mijn hand, bij een vuur, wijn erbij, mensen die ik lief heb om me heen. 

Ik krijg energie van de diepte in. Met mensen, op pad, op papier; ontdekken, klimmen. Voor mij is het leven er om geleefd te worden, nú, datgene doen waar onze harten sneller van gaan kloppen, ook als dat retespannend is. Zodat we niet op ons sterfbed terugkijken met spijt van alle dingen die we niet hebben gedaan. 

De eindstand: ik kan niet anders dan schrijven en creëren. Dan voel ik de vanzelfsprekende tevredenheid die ik als kind voelde, zie ik mogelijkheden en lijken kleine dingen groots. De grote bonus is dat ik al mijn voorgenoemde liefdes kan combineren. Plus: vaak 'Waarom?' vragen, praten en mensen observeren.

De studie Media, Informatie, Communicatie leek een logische keuze, gevolgd door een minor Schrijven & Redigeren. Nu mag ik mezelf freelance copywriter noemen en ben ik het liefst bezig met communicatie & (content-) creatie.

 

 
 
Leef hard en goed en schoon en wild. Kijk goed, voel beter. Wees niet bang. Kies voor wat u blij maakt, wat het ook moge zijn. Durf te proberen wat te lastig lijkt. Leg de lat hoog genoeg. Koester en laat u koesteren. Geef anderen wat ze verdienen, en uzelf minstens ook. Blijf hopen, willen, dromen, wensen.
— Griet op de Beeck
 
 
kimson-doan-37947.jpg

Woorden die voor mij spreken

 

Intuïtief ∙ impulsief ∙ verbinder ∙ teamplayer ∙ twijfelkont ∙ nieuwsgierig aagje ∙ sonder ∙ pachamama

Hoe is mijn karakter te omschrijven?*

Empathisch/ Ik voel de emoties van mensen intuïtief aan
Ideation/ een fascinatie voor mogelijkheden en creatieve concepten
Verbinder/ ziet connecties tussen mensen en ideeën
Strategisch/ reflecteren, vragen stellen en oplossingen vinden
Positiviteit/ enthousiast en open-minded

*disclaimer: drinken we een kop koffie zodat je het zelf kunt ontdekken?

 
 

Wil je ook je teksten voor je laten spreken? 
Ik ben zelfstandig ondernemer en werk als freelance tekstschrijver, marketeer en contentcreator.
Je kunt me ten alle tijden inschakelen voor samenwerkingen of opdrachten.

roman-kraft-220246.jpg